Stamppot rauwe andijvie is zo ontzettend lekker en nog gezond ook! Aardappelen staat onterecht in een verkeerd daglicht, want aardappelen bevatten veel voedingsstoffen. Het zijn koolhydraten, dat klopt, maar niet alle koolhydraten zijn slecht. Het is juist die groep voedingsstoffen die voor de energie zorgen. We schreven eerder al een artikel over de gezondheid van aardappelen.
Andijvie is een groente die rijk is aan veel verschillende mineralen zoals kalium, jodium en ijzer. Naast mineralen bevat het ook vitamine C en betacaroteen, wat omgezet wordt door het lichaam in vitamine A. Lekker rauw door de aardappelen stampen, dan behoud je de meeste voedingsstoffen én is het heerlijk lekker knapperig!
Dit heb je nodig
600 gram aardappelen
400 gram gesneden andijvie
2 grote uien
Kookvocht van de aardappelen of klein scheutje plantaardige melk (ongezoet)
Peper en zout
Optioneel: mosterd (wil je het zelf maken, zie dit recept)
Zo maak je de stamppot rauwe andijvie met ui
Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar
Snij ondertussen de uien in grove stukken
Doe een laagje water of olie in de bakpan en bak hierin de grof gesneden ui totdat het licht gekarameliseerd is.
Als de aardappelen klaar zijn, stamp je dit met de gesneden andijvie en doe je er een scheutje plantaardige melk of kookvocht bij
Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer het met de ui en champignons.
Eet smakelijk!
- Wat is PTSS en wat kun je doen? - april 29, 2023
- Bakrecept: focaccia muffins (vegan) - april 16, 2023
- Biotine voor gezond haar - april 7, 2023