Print Friendly, PDF & Email

Tartaartje van zilvervliesrijst, het ziet er super mooi uit op je bord en het is heerlijk om te eten.
Daarnaast alleen maar gezonde ingrediënten en ook al lijkt het op het eerst oog wat lastig om te maken, dat valt reuze mee!

Zilvervliesrijst bevat lekker wat eiwitten, daarnaast bevat het lekker wat magnesium, jodium, selenium en ijzer.
Dorperwten zijn erg vezelrijk en bevatten lekker wat kalium, ijzer en ook nog wat jodium. We werken graag met kruiden omdat kruiden naast heerlijke smaakmakers ook voedingsstoffenbommetjes zijn. Gedroogde kruiden bevatten hoge hoeveelheden voedingsstoffen, maar ook verse kruiden bevatten veel voedingsstoffen. De bladpeterselie geeft het een heerlijke smaak en is daarnaast rijk aan ijzer, kalium, vitamine K, betacaroteen en vitamine C.

Al met al een heerlijk voedzaam tartaartje die je half-lauw serveert.

Dit heb je nodig (voor 2 taartjes)

70 gram zilverliesrijst (ongekookt gewogen)
50 gram doperwten
1/2 rode paprika
1 handje walnoten
1 kleine rode ui
1/4 citroen, in kleine stukjes
2 takjes bladpeterselie
4 cherrytomaatjes
10 groene olijven (zonder olie)
1/2 theelepel paprikapoeder
Peper en evt. Keltisch Zeezout (in plaats van zout kun je ook Zeekraalzilt gebruiken, erg gezond) naar smaak

Wij gebruikten een ring van 10×4,5 cm

Zo maak je dit tartaartje

Kook de zilvervliesrijst af volgens de verpakking, voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe.
Snij de paprika in kleine vierkantjes, snipper de rode ui, hak de walnoten fijn en de citroen in kleine stukjes
Snij ook de olijven in dunne ringetjes of reepjes. Als de rijst klaar is, giet dan het water af en vang dat op in een kommetje.
Voeg dan de gesneden olijven toe aan de rijst en laat het 15 minuten staan.
Voeg dan de gesneden paprika, ui, walnoten en citroen toe, samen met de paprikapoeder, peper en evt. zout of zilt.
Meng alles goed door elkaar en schep het dan in een ring, is het niet kleverig genoeg, voeg dan wat kookvocht toe. Wij hadden de ring ongeveer driekwart gevuld en duw het dan goed aan. De bedoeling is dat het blijft plakken als je de ring er af haalt.
Haal de ring voorzichtig omhoog en als het genoeg plakt, blijft het nu staan. Heb je geen ring of geen zin om moeilijk te doen? Je kunt het natuurlijk ook zo eten zonder het in de ring te doen.
Garneer het af met wat walnoten, de peterselie en de in partjes gesneden cherrytomaat.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This