Deze tomaten-venkelsalade is een heerlijke frisse salade. Past helemaal bij het mooie weer.
Venkel is rijk aan vitamine C, 100 gram venkel is goed voor 16% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarnaast is het rijk aan mineralen zoals kalium, ijzer en calcium. Het bevat ook foliumzuur, een belangrijke vitamine welke helpt bij vermoeidheid en mede verantwoordelijk is voor de aanmaak van rode en witte bloedlichaampjes.
Rauw gebruik van venkel zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen behouden blijft, stomen van venkel zorgt er voor dat de smaak iets meer verrijkt. Vooral de anijssmaak komt dan meer los. Venkel kun je ook in smoothies gebruiken. We maakten eerder deze heerlijke zomerse salade waarin venkel ook een hoofdrol speelde.
Aantal: 2 personen Bereidingstijd: +/- 10 minuten (afhankelijk van soort rijst)
Dit heb je nodig
160 gram zilvervliesrijst
1 citroen (of limoen)
2 eetlepels plantaardige yoghurt (ongezoet)
3 tomaten
1 venkel
2 takjes munt
Peper naar smaak
Optioneel: 1 eetlepel cashewnoten
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de verpakking. Giet het vervolgens af.
- Pers de citroen of limoen uit en meng het vervolgens met de plantaardige yoghurt en fijngehakte blaadjes munt.
Breng het op smaak met wat peper. - Snijd de tomaat in blokjes en de venkel lekker grof.
- Meng de zilvervliesrijst met de yoghurt, venkel en tomaat.
Eet smakelijk!
Wil jij onder leiding van een chef-kok heerlijke gerechten leren maken? We hebben nog een paar plekjes voor de workshop “de Mediterrane keuken”,check hier alle informatie!
- Wat is PTSS en wat kun je doen? - april 29, 2023
- Bakrecept: focaccia muffins (vegan) - april 16, 2023
- Biotine voor gezond haar - april 7, 2023