Print Friendly, PDF & Email

Dit vegan aarbeien yoghurt toetje met cake is super easy om te maken, maar vooral super lekker. Wij gebruiken zelf graag de AH Plantaardige variatie op yoghurt kokos (ongezoet) omdat deze lekker dik is. Abbot Kinney heeft ook een Greek Style yoghurt die dik is en als je soja wilt gebruiken, dan is er ook de soja kwark, die is ook wat dikker.

Het is niet alleen lekker als toetje trouwens, ook lekker om je dag mee te starten. Je kunt er lekker veel kanten mee op. Ook leuk voor de vegan moeder volgende week op moederdag.

Dit heb je nodig (2 bakjes)

Voor de cake
50 gram havermeel
60 ml plantaardige melk (ongezoet)
2 dadels
1 theelepel bakpoeder
1,5 theelepels koek en speculaaskruiden

Ronde taartvormpje (12 cm doorsnede)

Voor de rest

4 eetlepels kokosyoghurt (ongezoet) om met 2 aardbeien mengen
4 volle eetlepels kokosyoghurt (ongezoet)
Aardbeien

Zo maak je dit vegan aardbeien yoghurt toetje

De cake

Doe de dadels in de plantaardige melk en pureer dit. Doe de havermeel samen met de bakpoeder en speculaaskruiden in een mengkom.
Voeg hier de plantaardige melk aan toe en meng het goed door elkaar. Beleg je taartvormpje met bakpapier en doe hierin het beslag. Het moet niet te dik zijn. Zet het dan ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Wij hadden het niet helemaal gaar gebakken vanbinnen, dat gaf een lekkere bite en smaak aan het geheel.

Opbouw

Doe 2 eetlepels yoghurt onderin die je hebt gepureerd met de 2 aardbeien. Leg hierop de zojuist gemaakte cake (je kunt het verkruimelen of het als 1 geheel erop leggen, wat je wilt), dan weer 1 volle eetlepel kokosyoghurt (hoeveelheid is beetje afhankelijk van welk bakje of potje je gebruikt), dan 3 aardbeien en dan weer 1 volle eetlepel kokosyoghurt. Bovenop verkruimel je een beetje cake en snij je nog wat aardbeien klein.

Eet smakelijk!

Wil jij gezond plantaardig eten, maar vind je het soms nog lastig? Dan hebben we nu iets super tofs, namelijk het Healthy Vegan Maaltijdplan e-book. 28 dagmenu’s voorzien van recepten, voedingswaarde en praktische tips én NU tot en met 9 mei te bestellen voor slechts €10, check hier alle informatie!

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This