Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan anijscake is echt een stevige cake, ook geschikt voor bij het ontbijt als je het aanvult met lekker wat fruit. Het is makkelijk te maken én wij hebben een mooie bloemvorm gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een normale cakevorm gebruiken.

De smaak van anijs komt goed terug in de cake, niet overdreven, maar je proeft het wel. Anijszaad bevat lekker wat vitamine B6, maar ook mineralen als ijzer, magnesium en calcium. Anijszaad wordt ook ingezet bij menstruatiepijn én bij spijsverteringsproblemen. Citroen is ook iets wat goed bij anijs past, hier kun je ook nog lekker mee variëren.

Dit heb je nodig (voor 1 grote vorm)

150 gram havermeel
50 gram boekweitmeel
25 gram kikkererwtenmeel
100 gram verse medjoul dadels
2 grote bananen
100 ml water
1 eetlepel tahin
2 theelepels bakpoeder
2 volle eetlepels plantaardige yoghurt
1 theelepel anijszaad
1 eetlepel azijn

*heb je geen anijszaad, maar wel venkelzaad. Dit kan ook gebruikt worden.

Zo maak je deze vegan anijscake

Doe de bananen, water, yoghurt, tahin pasta, dadels in een mengbeker en pureer het goed fijn.
Meng de meelsoorten, anijszaad en de bakpoeder in een kom en voeg het andere mengsel toe en meng het goed door elkaar. Schep er als het de azijn door en meng het goed en schep het in een mooie bakvorm.  Zet de cake in een voorverwarmde oven van 180 C voor 30 minuten. Check voordat je de cake eruit haalt even of deze gaar is, als er niets blijft plakken aan de satéprikker dan is deze gaar en haal je de cake uit de oven en laat je de cake afkoelen.

Eet smakelijk!

 

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This