Print Friendly, PDF & Email

Morgen, op Moederdag, schijnt het mooi weer te worden én we zagen de eerste berichten als verschijnen om te gaan barbecueën en natuurlijk hebben wij ook een leuk recept die we dan nu heel graag met je delen. Maandag staat, in onze academy, ook een leuke online kookworkshop op het programma helemaal in het teken van whole food plant-based barbecueën, want het seizoen komt er weer aan. Peter, chef-kok, deelt dan heel veel tips en trucks, maar ook lekkere en mooie recepten. Het is alleen voor academy-leden, maar wordt je voordat de workshop begint lid, dan kun je dus ook deelnemen. Iedere maand geeft Peter een inspirerende online kookworkshop. Check hier alles over onze academy!

We hopen je te inspireren met deze heerlijke spies en salade. Je kunt natuurlijk van alles er bij serveren, zoals deze pastasalade of mocht je nog een lekker ijsje willen, dan kunnen we dit bananenijsje erg aanbevelen.

Dit heb je nodig

Voor de spiesen (per 2 stuks)
50 gram groene linzen (gekookt gewogen)
50 gram rode linzen (gekookt gewogen)
1 eetlepel zonnebloempitten
4 eetlepels havermout
1/2 ui, gesnipperd
1 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel tomatenpuree
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel kardemompoeder
1 dikke teen knoflook
Peper naar smaak

4 stukjes ananas
4 stukjes paprika
4 stukjes ui
4 stukjes champignon

Voor de krieltjessalade (voor 2 personen)
350 gram krieltjes
1 bospeen, in blokjes
1 rode ui,
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
2 eetlepels plantaardige ongezoete yoghurt
Peper naar smaak

Zo maak je het

De spiesen
Doe de gekookte rode en groene linzen met de overige ingredienten, behalve de stukjes ananas, paprika, ui en champignon (die heb je straks nodig om te rijgen aan je spies) in een mengbeker.
Pureer het dan fijn met een staafmixer of keukenmachine. Is het veel te zacht, voeg dan een klein beetje havermout toe.
Draai er balletjes van en maak het dan aan de spies. Druk het vervolgens beetje plat, hierdoor wordt het iets langer, maar het is ook makkelijker voor straks op de BBQ. Doe om en om een balletje aan het spies en daarboven een plakje ananas, paprika, ui en champignon en eindig met een balletje.
Bak het op de BBQ.

De krieltjessalade
Snij de krieltjes in drieën of halveer ze en kook de krieltjes in schil en de bospeen in ca. 10 minuten beetgaar
Snij ondertussen de ui grof en de peterselie fijngehakt.
Als de krieltjes en bospeen beetgaar zijn doe je ze in een mengkom samen met de ui, peterselie en plantaardige ongezoete yoghurt. Breng het op smaak met wat peper.

Enjoy!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This