Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan bietentartaar is ideaal als voorgerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner én het is een lekkere frisse tartaar met zoete tonen. Wil je een wat crunchy topping, dan kun je er wat gehakte pecannoten overheen strooien. Lekkere variatie én daarnaast ook heel erg gezond. Edelgistvlokken zijn ook enorm gezond en een echte meerwaarde qua smaak. Ze geven een wat hartige ‘kaas’smaak. Let wel op dat je de 100% zuivere koop, te koop bij bijvoorbeeld Holland & Barrett. Lekker en gezond.

Rode biet is mega gezond en ook nog eens heel erg lekker. Op de ‘bietenclub’ vertellen ze er alles over, check het via deze link. Ben je erg fan van de rode biet? Dan is deze vegan buddha bowl ook wel echt iets voor jou!

Dit tartaartje is feestelijk en gezond, een top combinatie wat ons betreft!

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig

2 gekookte bieten
1 kleine pastinaak
1/2 appel
2 eetlepels edelgistvlokken
2 eetlepels bieslook, fijngehakt
Scheutje azijn

Optioneel: 2 eetlepels plantaardige yoghurt (ongezoet)

Zo maak je deze vegan bietentartaar

  1. Rasp de gekookte bieten en de pastinaak in een mengkom.
  2. Snij de appel fijn en voeg dan een klein scheutje azijn toe en vervolgens de edelgistvlokken en bieslook.
  3. Als het geheel te nat is dan kun je het beste even een zeef gebruiken om uit te lekken.
  4. Pak dan een steekring en doe hier de helft van het mengsel in en maak er een mooi tartaartje van, het herhaal dit met de 2e.
  5. Strooi er wat bieslook en edelgistvlokken over en maak evt. een streepje met plantaardige yoghurt op het bord.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This