Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan bietentartaar is ideaal als voorgerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner én het is een lekkere frisse tartaar met zoete tonen. Wil je een wat crunchy topping, dan kun je er wat gehakte pecannoten overheen strooien. Lekkere variatie én daarnaast ook heel erg gezond.

Mocht je nog op zoek zijn naar meer inspiratie, dan kun je ook gratis ons 3-gangen kerstdiner aanvragen via deze link

Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig

2 gekookte bieten
1 kleine pastinaak
1/2 appel
2 eetlepels edelgistvlokken
2 eetlepels bieslook, fijngehakt
Scheutje azijn

Optioneel: 2 eetlepels plantaardige yoghurt (ongezoet)

Zo maak je deze vegan bietentartaar

  1. Rasp de gekookte bieten en de pastinaak in een mengkom.
  2. Snij de appel fijn en voeg dan een klein scheutje azijn toe en vervolgens de edelgistvlokken en bieslook.
  3. Als het geheel te nat is dan kun je het beste even een zeef gebruiken om uit te lekken.
  4. Pak dan een steekring en doe hier de helft van het mengsel in en maak er een mooi tartaartje van, het herhaal dit met de 2e.
  5. Strooi er wat bieslook en edelgistvlokken over en maak evt. een streepje met plantaardige yoghurt op het bord.

Eet smakelijk!

UNIEKE ACTIE! Op zoek naar meer heerlijke recepten zoals een heerlijke kaassaus, hachee, kerrie-ei salade of een mini pizza? In totaal 87 recepten met 50% korting voor slechts €17,50. Klik hier om nu te profiteren (slechts tot en met 20 december, daarna niet meer verkrijgbaar!!)

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This