Print Friendly, PDF & Email

Brownies, we love it! Ze horen een beetje luchtig te zijn én vol van chocoladesmaak, dat heeft dit recept beide in zich. De pecannoten geven een lekkere bite aan de brownie en zitten boordevol eiwitten. Lekkere, maar dus ook een voedzame toevoeging. Brownies komen van oorsprong uit Amerika en worden ook wel gebruikt als nagerecht, ondanks dat het echt wel lekker is, bijvoorbeeld met een bolletje Home made vegan bananenijs, eten wij het liefst een stukje brownie bij de kruidenthee.

Wil je een extra luxe brownie maken, dan kun je het verrijken met karamel gemaakt van vijgen, zoals we dat ook de banoffee cake maakten.

Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 30 minuten

Dit heb je nodig

120 gram havermeel
80 gram amandelmeel
225 ml amandeldrink (of andere ongezoete plantaardige melk)
2 eetlepels cacao
5 dadels, in stukjes gesneden
50 gram pecannoten, gehakt
1 theelepel bakingsoda
1,5 theelepel bakpoeder
Sap van een halve citroen
1 theelepel vanille extract

Zo maak je deze vegan brownie

Meng de havermeel met de amandelmeel en doe hier de cacao en bakpoeder bij. Meng het geheel zorgvuldig door elkaar.
Doe er de amandeldrink, de in stukjes gesneden dadel en de vanille extract bij. Meng dit er goed doorheen én schep er dan ook de fijngehakte pecannoten door. Doe er vervolgens de bakingsoda bij, schep dit er door en doe er dan sap van een halve citroen bij. Goed door scheppen en doe het dan in een brownievorm, zorg dat je hier bakpapier in hebt liggen.

Zet het dan in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 30 minuten.

Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat snijden.

Eet smakelijk!

Wij zijn wel heel benieuwd, hou jij ook zo van brownie? Laat het ons weten in een reactie!

Hou je nu heel erg van bakken, dan is misschien het Bakpakket iets voor je, check deze link voor meer informatie!

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This