Brownies, we love it! Ze horen een beetje luchtig te zijn én vol van chocoladesmaak, dat heeft dit recept beide in zich. De pecannoten geven een lekkere bite aan de brownie en zitten boordevol eiwitten. Lekkere, maar dus ook een voedzame toevoeging. Brownies komen van oorsprong uit Amerika en worden ook wel gebruikt als nagerecht, ondanks dat het echt wel lekker is, bijvoorbeeld met een bolletje Home made vegan bananenijs, eten wij het liefst een stukje brownie bij de kruidenthee.
Wil je een extra luxe brownie maken, dan kun je het verrijken met karamel gemaakt van vijgen, zoals we dat ook de banoffee cake maakten.
Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 30 minuten
Dit heb je nodig
120 gram havermeel
80 gram amandelmeel
225 ml amandeldrink (of andere ongezoete plantaardige melk)
2 eetlepels cacao
5 dadels, in stukjes gesneden
50 gram pecannoten, gehakt
1 theelepel bakingsoda
1,5 theelepel bakpoeder
Sap van een halve citroen
1 theelepel vanille extract
Zo maak je deze vegan brownie
Meng de havermeel met de amandelmeel en doe hier de cacao en bakpoeder bij. Meng het geheel zorgvuldig door elkaar.
Doe er de amandeldrink, de in stukjes gesneden dadel en de vanille extract bij. Meng dit er goed doorheen én schep er dan ook de fijngehakte pecannoten door. Doe er vervolgens de bakingsoda bij, schep dit er door en doe er dan sap van een halve citroen bij. Goed door scheppen en doe het dan in een brownievorm, zorg dat je hier bakpapier in hebt liggen.
Zet het dan in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 30 minuten.
Laat ze even afkoelen voordat je ze gaat snijden.
Eet smakelijk!
Wij zijn wel heel benieuwd, hou jij ook zo van brownie? Laat het ons weten in een reactie!
Hou je nu heel erg van bakken, dan is misschien het Bakpakket iets voor je, check deze link voor meer informatie!
- Wat is PTSS en wat kun je doen? - april 29, 2023
- Bakrecept: focaccia muffins (vegan) - april 16, 2023
- Biotine voor gezond haar - april 7, 2023
Gekke vraag?
Kan ik de dadels vervangen voor bananen?
Hi Merel, dat is geen gekke vraag hoor. Je kunt bananen wel gebruiken, alleen heb je dan meer vocht. Daardoor zul je iets minder plantaardig melk moeten gebruiken. De banaan pureer je dan het beste. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan zeker! Mooie dag! Groetjes, Trientje
Ik heb nu twee keer een recept geprobeerd, waaronder deze, waarbij het baksel na het bakken een viezige nasmaak heeft. Ik verdenk het bakpoeder of bakingsoda. Ik hou de hoeveelheden van het recept aan, maar hebben jullie nog tips hoe ik dit in het vervolg kan voorkomen.
Hi Femke, wat vervelend dat je zo’n viezige nasmaak hebt. Het is dan handig om er iets meer zuur bij te doen, dat helpt tegen de smaak. In het geval van dit recept dus iets meer citroensap. Succes! Groetjes, Trientje