Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan carrot mug cake is super lekker, maar vooral super makkelijk om te maken. Met stuk voor stuk gezonde ingredienten heb je binnen 5 minuten een heerlijk ontbijtje op tafel staan, handig!

Wortelen worden al eeuwenlang gebruikt in zoete gerechten én dat is natuurlijk niet helemaal zonder reden, want wortel is heerlijk zoet van zichzelf. Het is niet voor niets dat baby’s wortel over het algemeen al snel wel lekker vinden. Wist je dat wortel ook erg gezond is? Het is heel laag in calorieen, maar voor die calorieen krijg je dan nog wel lekker wat voedingswaarde binnen. Zoals voedingsvezel, zo belangrijk voor blije darmen én natuurlijk vitamine A, wat erg belangrijk is voor onze ogen, onze huid en voor ons afweersysteem.

Met deze mugcake heb je in een mum van tijd een heerlijk gezond ontbijtje.

Gezond vegan bakken

Aantal: 1 persoon Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig

1 eetlepel amandelmeel
1 eetlepel boekweitmeel
3 eetlepels plantaardige melk
1 kleine of 2/3 grote wortel
eetlepel gemengde noten (of 1 soort naar keuze)
2 gedroogde abrikozen
1 theelepel bakpoeder

Zo maak je deze vegan carrot mug cake

  1. Doe de amandel- en boekweitmeel in een mengkom
  2. Rasp boven diezelfde mengkom de wortel
  3. Hak de gemengde noten en voeg deze toe
  4. Snij de gedroogde abrikozen fijn en voeg deze ook toe
  5. Voeg dan de bakpoeder toe en vervolgens de eetlepels melk, alles goed mengen.
  6. Zet het dan op 1000 watt voor 1,5 minuut in de magnetron

Je kunt als topping plantaardige yoghurt gebruiken, deze eventueel pureren met wat dadels voor een extra zoet tintje.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This