Print Friendly, PDF & Email

Chocolade en sinaasappel is wat ons betreft een goddelijke combinatie én daarom maakten we er deze heerlijke muffins mee. Ze zijn echt heerlijk geworden. Ik wilde iets met sinaasappel maken omdat we afgelopen week bij Albert Heijn een zak scoorden voor €1,00 (is om verspilling tegen te gaan, dus ze hebben allemaal iets waardoor ze niet verkocht worden). Daardoor hadden we dus een hoop sinaasappels en nu is dat geen straf kan ik je zeggen, want ze zijn ook heerlijk zo uit het vuistje.

De combinatie met chocolade vinden wij heerlijk, maar hou jij er nu niet van? Dan kun je het ook weglaten en vanille muffins ervan maken. Wil je het nog wat uitdagender maken? Kardemom past ook heel goed bij sinaasappel, dat zou je nog kunnen toevoegen. Zo kun je er lekker mee experimenteren.

Aantal: 3 grote of 4 kleinere Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten

Dit heb je nodig

75 gram havermeel
25 gram boekweitmeel
50 ml plantaardig melk (zonder olie of suiker toegevoegd)
1 eetlepel plantaardige yoghurt (ongezoet)
1 eetlepel cacao
1/2 sinaasappel
1/4 sinaasappel voor sap
1 overrijpe banaan (je weet wel, die met spikkels)
1 theelepel bakpoeder
Sap van een halve citroen
1 theelepel bakingsoda
1/2 theelepel vanille extract

Tip: wil je extra zoet? Snij dan 2 dadels fijn en meng dit samen met de sinaasappel stukjes door het beslag.

Tip: je kunt ook een theelepel RAW cacaonibs toevoegen.

Zo maak je de chocolade-sinaasappel muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de haver- en boekweitmeel in een mengkom en voeg de banaan en plantaardige melk en yoghurt toe, doe er ook de bakpoeder bij en pureer het met een staafmixer. Schep er vervolgens de cacao door samen met de vanille extract. Snij de halve sinaasappel in stukjes en schep dit vervolgens door het beslag. Verdeel het goed, zodat je straks in alle muffins stukjes sinaasappel hebt zitten. Knijp het partje sinaasappel goed uit, zodat alle sap eruit komt. Voeg daarna de bakingsoda en citroensap toe, schep dit goed door en giet of schep je beslag in muffinvormpjes die je belegd hebt met bakpapier of muffin-papiertjes.

Zet het dan voor 25 minuten in de oven, laat ze afkoelen voordat je ze gaat eten. Eventueel lekker met een theelepel plantaardige yoghurt en een stukje sinaasappel als topping.

Eet smakelijk!

Hou je van bakken? Woensdag a.s. geven we een live High Tea workshop in Utrecht, er zijn nog 2 plekjes. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier voor alle informatie. Je gaat met veel lekkers naar huis, dat kunnen we je in ieder geval beloven.

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This