Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan frambozen cheesecake met bosvruchten topping is echt een feestje om te maken én om te eten. De kleuren zijn volledig gemaakt met fruit én er zitten geen gekke toevoegingen in. Zo zie je maar weer hoe je met natuurlijke ingredienten heerlijke dingen kunt maken. De vegan cheesecake bevat geen zoetmiddelen, alleen in de bodem zitten gedroogde vijgen, maar toch is de vegan cheesecake heerlijk zoet van smaak.

Agar Agar is een plantaardige versie van gelatine en echt een must voor deze taart om het stevig te maken. Sommige mensen vinden het lastig om mee te werken, maar het belangrijkste is dat je het kookt. Sindskort is er in de gewone supermarkt van dr. Oetker Vegatine, de plantaardige versie van gelatine. Het is ook gebaseerd op agar agar, maar heeft nog meer toevoegingen. Hiermee is het ook niet helemaal whole food plant-based, maar mocht je het gemakkelijk vinden ze geven precies aan hoeveel je nodig hebt om gelatine te vervangen. Voor dit recept niet nodig, want met ca. 5 gram agar agar ga je een heerlijke stevige cheesecake krijgen.

Hou je van bakken? Dan is ons bakpakket ook echt iets voor jou! Je leert glutenvrij en whole food plant-based brood en fociaccia bakken, krijgt de basis geleerd incl. 10 basisrecepten van het bakken én rond de feestdagen gaan we een heerlijke feestdagenstol maken samen met nog veel meer lekkers. Klik hier voor meer informatie!

Dit heb je nodig

Voor de vulling
150 gram cashewnoten
175 ml amandelmelk
5 gram agar agar
250 gram frambozen
Rasp van een limoen

Voor de bodem
5 gedroogde vijgen
3 volle eetlepels havermout
3 volle eetlepels havervlokken
30 gram cashewnoten
3-4 eetlepels water

Voor de topping
125 gram zomerfruit
1/2 theelepel agar agar
50 ml water

Benodigdheden
Bakvorm 18 cm doorsnede

Zo maak je deze vegan frambozen cheesecake

De bodem
Week de gedroogde vijgen in heet water voor ongeveer 10 minuten. Doe daarna alle ingredienten in een keukenmachine en maal het tot een mooi deegje.
Doe wat bakpapier op de bodem van de springvorm én druk hier het deeg uit.

De vulling
Week de cashewnoten in heet water voor ongeveer een uurtje.
Als je ze geweekt hebt doe dan de melk en frambozen in een pannetje en zet dit op het vuur. Pureer het met een staafmixer.
Doe er dan de geweekte cashewnoten bij én pureer het nog een keer tot een mooie gladde massa. Zorg dat het geheel kookt en voeg dan de agar agar toe. Direct goed roeren, anders krijg je klontjes. Als laatste voeg je de rasp van de limoen toe. Stort de vulling op de bodem en zet het dan minimaal 2 uurtjes in de koelkast alvorens je de topping erop doet. Wil je dit versnellen, dan kun je de taart ook in de vriezer zetten.

Voor de topping
Doe de zomerfruit met het water in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg dan de agar agar toe, roer dit goed door het fruitmengsel, laat het even doorkoken én stort het dan op de vulling. Zet het nog een half uurtje in de koelkast om op te stijven. Wil je dit versnellen, dan kun je het even in de vriezer zetten.

Eet smakelijk!

Wil jij nog veel meer leren op het gebied van whole food plant-based & glutenvrij bakken? Dan is het bakpakket iets voor jou! Alleen dit weekend nog €10 korting! Klik hier voor alle informatie.

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This