Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke zoet-zure bar, lekker zomers. Je kunt de bodem naar eigen smaak maken, je hoeft niet ineens allemaal dure boodschappen te doen. Heb je geen amandelen, maar wel walnoten of cashewnoten? Kan ook prima! Heb je geen hennepzaad, maar wel lijnzaad of chiazaad, ook helemaal prima!

Wij maakten het op deze manier én dat is niet alleen super lekker, maar vooral ook enorm voedzaam! Zo bevatten ze lekker wat eiwitten, vezels, ijzer en magnesium. Pompoenpitten zijn enorm magnesiumrijk, daarnaast erg rijk aan fosfor, ijzer en selenium. Kortom alle ingrediënten hebben veel gezondheidseigenschappen.

Dit heb je nodig (voor 4 a 5 stuks)

3 eetlepels havermout
2 eetlepels amandelen
2 eetlepels pompoenpitten
5 dadels (kan ook vervangen worden door gedroogde abrikozen)
1 eetlepel hennepzaad
1 eetlepel zonnebloempitten
4 eetlepels plantaardige yoghurt (een wat vettere soort zoals kokosyoghurt werkt het beste)
2 flinke handen bosfruit (diepvries)
2 gedroogde abrikozen

Zo maak je het

Doe de havermout, amandelen, pompoenpitten, dadels, hennepzaad, zonnebloempitten en 1 eetlepel yoghurt in een mengbeker en maal het tot een stevige massa. Leg dit in een vorm met bakpapier en druk het plat tot ongeveer 1 cm dikte.
Meng dan de overige yoghurt met de gedroogde abrikozen en heel klein beetje bosfruit en pureer dit met een staafmixer door elkaar
Giet het bovenop de ‘koek’ die je zojuist maakte en verdeel het overige fruit er boven op.
Zet het vervolgens 2 uur in de diepvries.
Het eet het lekkerste als je het een heel klein beetje laat ontdooien, niet teveel anders wordt het te zacht.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This