Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan lupine groenteburgers zijn makkelijk te maken én tegelijkertijd enorm voedzaam. Lupine is een wat ondergeschoven kindje wat ons betreft, maar wel steeds meer upcoming. Lupine is een eiwit- en vezelrijke peulvrucht en bevat daarnaast lekker wat B-vitamines, maar ook mineralen zoals ijzer en calcium. Er is niet 1 soort lupine, wit, geel en blauw zie je het meest. Wij gebruikten lupine van het merk Demeter.

Australië is de grootste producent van lupine, met name van blauwe lupine. Ook in Europa, met name Duitsland en Frankrijk, zijn er lupine teeltgebieden. In Nederland zelf ook, maar nog wel op kleine schaal. Het is een goede eiwitbron, deze burger bevat 5,3 gram eiwit. Klinkt nog niet eens zoveel, maar voor de hoeveelheden die je gebruikt best wel.

We mochten de kruiden van I DO! uitproberen, te koop bij Big V Store én dat wat we hebben geprobeerd is echt wel heel goed van kwaliteit en heerlijk van smaak. Het zijn pure kruiden, zonder toevoegingen van bijvoorbeeld zout. In deze burger gebruikten we de Veggie Burger kruiden, maar natuurlijk kun je ook jouw eigen mengsel maken.

Aantal: 3 burgers Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig

1/4 courgette
1/2 rode paprika
1 kleine ui
1 stengel lente ui
90 gram lupinebonen
1 teentje knoflook
4 eetlepels kikkererwtenmeel
2 theelepels veggie burger kruiden van I DO! (of maak zelf een mengsel van gerookte paprikapoeder, basilicum, oregano, komijn en tijm)

Zo maak je deze vegan lupine groenteburgers

Doe een laagje water in een bakpan en doe hierin de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook. Laat dit 2 minuten garen en doe er dan de in kleine blokjes gesneden rode paprika en courgette bij samen met de in de ringetjes gesneden lente ui. Doe er ook de kruiden bij samen met de lupinebonen. Laat dit 5 minuten garen en doe het dan in een mengkom en pureer het grof. Doe er de kikkererwtenmeel bij en laat het dan even staan. Vorm het tot mooie ronde burgers en bak ze om en om bruin (zorg dat je pan goed heet is!)

Tip: in het begin zijn ze wat ‘nat’, maar als je ze bakt worden ze heel mooi.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This