Print Friendly, PDF & Email

Naanbrood is echt al heel oud, maar is nog altijd iets wat veel gegeten wordt. Het is eigenlijk gewoon een platbrood en het is belangrijk om het echt heet te bakken. Je kunt het bij verschillende gerechten eten, zoals bijvoorbeeld bij deze Dahl of deze Artsoppa

Dit heb je nodig (voor ongeveer 8 stuks)

300 gram havermeel
175 ml warm water (warm, dus niet heet)
80 gram kokosyoghurt (ongezoet)
2 eetlepels haver- of kokosmelk
1 zakje gist
1 klein stukje banaan (vingertopje dik, meer is niet nodig) (voor de gist)
1 grote teen knoflook
Peterselie en/of tijm

Zo maak je het

Meng de havermeel met de gist en voeg hier het warme water en de haver- of kokosmelk aan toe samen met de kokosyoghurt en banaan. De banaan zorgt straks voor een mooie kleuring, je proeft het niet terug.
Kneed het tot een samenhangend deeg. Als het een mooi deeg is geworden, pers dan de knoflook uit en snij de peterselie en tijm fijn (of kies voor de gedroogde versie) en kneed dit er goed door.
Zet het een uur weg op een warme plek met een natte doek erover. Let op: er zitten geen gluten in en dat betekent dat het niet omhoog komt tijdens het rijzen. Wel zorgt het rijzen voor meer lucht en een lekkere smaak!
Na een uur maak je er bolletjes van en vervolgens platte ovaaltjes en zorg voor een hete pan waarin je ze aan beide kanten mooi bruin bakt.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This