Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke vegan pistachecake ontbrak nog op onze site én terwijl we eigenlijk groot fan zijn van dit heerlijke gezonde nootje. Vrijdag schreven we al een artikel over waarom dit nootje zo gezond is Het was gisteren pistachedag, dus daarom dit nootje even volop in de schijnwerpers.

Boekweitmeel kan niet iedereen waarderen qua smaak, maar wist je dat het wel echt super gezond is en bomvol voedingsstoffen zit? 100 gram boekweitmeel bevat 9 gram eiwitten, 5,6 gram vezels, 200 mg kalium, 15 mg calcium, 117 mg magnesium 2 mg ijzer, 9 ug selenium, 2 mg zink en verschillende B-vitamines. Oftewel: voor je gezondheid een goede meelsoort.

Dit heb je nodig

100 gram boekweitmeel
100 gram havermeel
1/2 overrijpe banaan
2 grote dadels
50 gram pistachenoten (gepeld)
1 citroen voor schil en sap van een halve citroen
250 ml plantaardige melk (ongezoet)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel bakingsoda

Voor de topping (optioneel, kan ook zonder)

50 gram pistachenoten (gepeld)
1 eetlepel plantaardige (ongezoete) yoghurt

*Je kunt er ook voor kiezen om de pistachenootjes bovenop het beslag te doen als je het in het cakeblik hebt gestort en het dan mee te bakken.

Zo maak je deze vegan pistachecake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de havermeel, boekweitmeel én bakpoeder bij elkaar in een kom
  3. Doe er de pistachenoten, dadels, banaan en plantaardige melk bij en meng dit in een keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Rasp de citroen voor de schil en voeg dit er aan toe.
  5. Voeg dan de bakingsoda toe, schep het even goed om en voeg er dan de sap van een halve citroen aan toe
  6. Schep het in een cakevorm (beleg die even met bakpapier) én zet het voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  7. Check even of de cake gaar is met een satéprikker. Laat het helemaal afkoelen voor je het gaat eten, dan krijg je de meest lekkere cake.
  8. Als je topping wilt gebruiken, dan besmeer je de cake met de ongezoete plantaardige yoghurt en daarbovenop strooi de pistachenoten.

Eet smakelijk!

Wil jij een lekkere vegan & whole food plant-based high tea leren maken? Lees hier dan meer over de workshop die komen gaat.

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This