Print Friendly, PDF & Email

Vegan Pulled Pork, klinkt best een beetje gek, want het is uiteraard niet gemaakt van varkensvlees. Alleen is het er wel op gebaseerd, maar wij gebruikten aubergine. Je ziet soms ook variaties met Jackfruit, op zich ook niet verkeerd, alleen Jackfruit bevat nagenoeg geen voedingsstoffen (wil je meer lezen over Jackfruit, klik dan hier)

Dit recept staat in ons e-kookboek VeganizeFood  (omdat er nog meerdere mensen naar vroegen, tot 15 januari zijn onze e-books nog beschikbaar, daarna niet meer)

Aubergine is ook geen groente die uitblinkt qua voedingswaarde, maar bevat toch nog wel wat calcium, magnesium, ijzer, B-vitaminen en vitamine C.
De vegan BBQ-saus kun je natuurlijk ook voor andere momenten gebruiken, echt een heerlijke saus!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

2 kleine aubergines
2 teentjes knoflook
5 verse dadels (geweekt in 50 ml kokend water voor 5 minuten)
2 eetlepels tomatenpuree
¼ theelepel komijnpoeder
1 mespunt chilipoeder
¼ theelepel mosterd (mocht je het zelf willen maken, check dit recept
½ theelepel gerookte paprikapoeder
¼ theelepel gemalen venkelzaad
Peper en zeekraal zilt naar smaak

Zo maak je deze vegan Pulled Pork

Voor de aubergine

Snijdt de aubergines in de lengte doormidden, rol ze in aluminiumfolie en leg ze in een voorverwarmde oven van 250 °C voor ongeveer 25 a 30 minuten. Laat ze iets afkoelen en trek dan het vruchtvlees los van de schil, doe dit in een mengkom en laat het goed afkoelen.

Voor de BBQ saus

Pureer de dadels met het geweekte water fijn. Doe dit samen met de andere ingrediënten in een steelpan, voeg een klein scheutje water toe en kook dit voor de helft in en laat het daarna afkoelen. Meng de saus door de pulled aubergine en breng het op smaak met zeekraal zilt en peper.

Eet smakelijk!

Heb jij goede voornemens gemaakt en wil je afvallen en een gezonde relatie met eten ontwikkelen? Klik dan hier voor alle informatie over de online cursus “Plantaardig Afvallen”

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This