Print Friendly, PDF & Email

We waren zondag op een verjaardag en zagen daar het blad liggen van Lidl én daar viel ons oog direct op die mooie regenboogrollade. Deze was niet bepaald vegan of whole food plant-based en ook niet glutenvrij (dit is het originele recept), dus dat zagen wij een leuke kans om dit wel te doen! Het is een feestje voor het oog, maar ook echt een heerlijk recept om te eten. Eerlijk is eerlijk, het is geen 1,2,3 klaar recept, maar goed dan heb je wel wat!

Op dit moment is het echt een feestje om te neuzen in alle bladen van de supermarkten. Zo had de Allerhande best een leuk vegan aanbod, maar is het ook super leuk om de recepten te veganizen, of in ons geval whole food plant-based te maken. Dat gaat bij meer recepten zoals je nu wellicht denkt.

Mocht je voor kerst nog op zoek zijn naar een compleet 3-gangen diner of mocht je het heerlijke dessert “Gepocheerde peer met warme chocoladesaus en een bolletje (zelfgemaakte) ijs” niet willen missen. Je kunt hier jouw gratis exemplaar aanvragen.

Aantal personen: 3 personen Bereidingstijd: 45 minuten

Dit heb je nodig

Voor de pannenkoeken (6 stuks)

150 gram havermeel
50 gram kikkererwtenmeel
1 theelepel bakpoeder
150 gram gekookte rode biet
1 theelepel kurkuma
zeekraalzilt en peper naar smaak

Voor de cashewnoten roomkaas

100 gram cashewnoten
100 ml amandelmelk
Uienpoeder, nootmuskaat,chilipoeder, zeekraalzilt en peper naar smaak

Voor de paprikareepjes


3/4 gele paprika (in reepjes gesneden)
3/4 rode paprika (in reepjes gesneden)
2 eetlepels water
2 eetlepels azijn

Voor de spinazie

200 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
zeekraalzilt en peper

voor de linzen


120 gram bruine linzen (gekookt en uitgelekt)

Basilicumblaadjes

Voor de zoetzure tomaten-paprikasaus


1/4 gele paprika (in blokjes)
1/4 rode paprika (in blokjes)
3 tomaten (in blokjes)
2 eetlepels azijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels water
zeekraalzilt en peper naar smaak

Zo maak je deze regenboogrollade

De pannenkoeken

Doe de meelsoorten en bakpoeder in een mengkom en voeg de amandelmelk toe. Roer dit tot een glad beslag. Verdeel nu het beslag over 2 kommen. Voeg bij de een de kurkuma toe en roer dit er goed doorheen. Bij de andere roer je de rode bietenpuree er door heen. Bak nu in een pan van ieder soortbeslag 3 pannenkoeken. Laat de pan goed heet worden en doe er beslag in genoeg voor een kleine pannenkoek. Draai als onderkant loslaat (misschien moet je wel een beetje helpen met een pannenlikker) de pannenkoek om en bak de andere zijde ook mooi gaar en bruin. Leg ze op een bord en laat ze afkoelen.

De cashewnoten roomkaas

Week de cashewnoten in heet water voor 15 minuten. Giet het nu af en doe er de amandelmelk bij en de specerijen en pureer alles goed fijn met de staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met peper en zeekraal zilt.

De paprikareepjes


Doe het water en de azijn in de pan en laat de paprikareepjes hierin op laag vuur kort garen tot ze iets zachter zijn geworden en laat het dan in een bakje afkoelen.

Dspinazie

Doe een laagje water in de pan en voeg de knoflook en spinazie toe en laat de spinazie iets slinken en breng het op smaak met zeekraalzilt en peper. Laat het daarna uitlekken in een bol zeef.

De linzen

Spoel de gekookte linzen goed af en laat ze goed uitlekken.

De zoetzure tomaten-paprikasaus

Doe het water samen met de azijn in een pan en voeg de tomatenblokjes en paprikablokjes toe en laat dit even zachtjes meekoken en voeg naar 2 minuten de tomatenpuree toe. Laat dit ook nog 2 tot 3 minuten meekoken. Breng het op smaak met zeekraalzilt en peper.

De regenboogrollade


Rol 3 vellen vershoudfolie uit van ongeveer 75 cm  en leg deze van voor naar achter dakpansgewijs op elkaar (ze moeten minimaal 5 cm elkaar overlappen)
Leg nu de pannenkoeken dakpansgewijs op elkaar van links naar rechts (laat ze 5 cm overlappen) Smeer de pannenkoeken in met de cashewnoten roomkaas en leg er de paprikareepjes op. Verdeel de spinazie en linzen en basilicumblaadjes eroverheen en rol het dan voorzichtig op van links naar rechts zodat er een mooie rollade ontstaat. Rol het dan strak op en leg hem ongeveer een halfuur in de koelkast. Haal het daarna uit de koelkast en snijdt de rollade in plakken. Serveer er eventueel sla en de tomaten-paprikasaus bij

Eet smakelijk!

UNIEKE KANS: nog tot en met zondag 19 december kun je nog gebruik maken van de unieke actie van 50% korting op onze e-books!
87 whole food plant-based en glutenvrije recepten voor slechts €17,50. Van een heerlijke kaassaus tot no-meatloaf tot kerrie-ei salade. KLIK HIER VOOR ALLE INFORMATIE

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This