Print Friendly, PDF & Email

Deze vijgenchutney met appel is echt een feestje, allereerst zijn vijgen ontzettend gezond. Per 5 stuks (100 gram) bevatten ze maar liefst 9,8 gram voedingsvezel, goed voor de stoelgang dus én daarnaast bevat het per 100 gram 3,3, gram eiwit, 162 mg calcium,
68 mg magnesium, 2 mg ijzer, 5 ug vitamine A én diverse B-vitaminen. Vijgen zijn dus een mooie bron van voedingsstoffen en ook van calcium. De ijzer die vijgen bevatten neemt het beste op door vitamine C erbij te eten en cafeïne te vermijden.

Biologische vijgen zijn niet het allergoedkoopst, maar wel heel voedzaam. Ze zijn te koop bij AH, maar als je Google even raadpleegt ga je nog meer plekken vinden waar ze te koop zijn.

Naast dat het super gezond is, is het ook gewoon echt super lekker én makkelijk om te maken. Win Win dus wat ons betreft. Lekker op een plak bananenbrood. Je kunt het ook gebruiken als healthy broodbeleg of op een toastje, je kunt het ook pureren tot een spread. Lekker ook in een salade.

Nog even kort over limoenen, als je de schil wilt gebruiken kies dan zeker voor biologische limoenen. Te koop bij veel supermarkten, maar omdat limoenen worden bespoten én je dit liever niet wilt binnenkrijgen, koop je ze het best biologisch.

Dit heb je nodig (voor 1 potje)

150 ml water
150 gram gedroogde vijgen
sap van 1/2 limoen
150 gram appel in blokjes
1 theelepel koekkruiden

Zo maak je deze vijgenchutney met appel

Breng het water aan de kook en voeg de in stukjes gesneden vijgen en appelblokjes toe. Voeg ook het limoensap en de koekkruiden toe. Laat nu in ongeveer 5 minuutjes gaar koken op laag vuur. 

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt het dan ook nog fijn pureren als je er een spread van wilt maken.

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This