Print Friendly, PDF & Email

Deze vegan mugcake is echt super makkelijk om te maken en je hebt toch een gezonde start van de dag, gemaakt met whole foods. Een mugcake gaat in de magnetron, maar heb je die niet of gebruik je liever de oven, dat kan ook, alleen dan moet je het wat langer in de oven zetten. Ik verwacht rond een kwartiertje op 200 graden, maar dat moet je even bekijken. Wij maakten het in de magnetron.

Het is een ontbijtje waar lekker wat ijzer in zit, dat komt voornamelijk door de cacaopoeder en ijzer neemt het beste op in combinatie met vitamine C. Lekker veel fruit bij je ontbijt is altijd een goed idee, het is je brandstof, dus zwengel die motor lekker aan in de ochtend. Als je ijzerrijk eet laat je het beste je koffie en thee staan (en je dierlijke zuivelproducten, maar dat is altijd al beter ;-)), dit kan de opname van ijzer namelijk belemmeren.

Aantal personen: 1 Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig

1 eetlepel amandelmeel
1 eetlepel boekweitmeel
2 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepel plantaardige melk (ongezoet)
1 kleine banaan
1 theelepel bakpoeder

Zo maak je deze vegan mugcake

Doe alle ingredienten bij elkaar in een mengbeker en pureer het tot een glad en wat dikker beslag. Het moet wat dikker zijn dan een pannenkoekenbeslag, maar het is wel vloeibaar. Doe dit in een mok of kommetje én zet het 50 seconden in de magnetron op 900 watt, kijk daarna even hoe het met je cake is, want het kan zijn dat het iets langer moet, beetje afhankelijk van je magnetron. Ons advies is om dan per 10 seconden bij te draaien.

Eet het met lekker wat fruit én eventueel RAW cacaonibs, daar schreven we laatst over in onze Facebookgroep Healthy Vegan. Ze zijn namelijk heel gezond en een echte verrijking van je maaltijd!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde mugcake p.p.

Kcal: 249 Eiwit: 6,9 gram Koolhydraten: 30,2 gram Vet: 9,3 gram Vezels: 8,1 gram
Kalium: 623 mg Calcium: 55 mg Magnesium: 117 mg IJzer: 2,1 mg Fosfor: 150 mg

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This