Deze vegan mugcake is echt super makkelijk om te maken en je hebt toch een gezonde start van de dag, gemaakt met whole foods. Een mugcake gaat in de magnetron, maar heb je die niet of gebruik je liever de oven, dat kan ook, alleen dan moet je het wat langer in de oven zetten. Ik verwacht rond een kwartiertje op 200 graden, maar dat moet je even bekijken. Wij maakten het in de magnetron.
Het is een ontbijtje waar lekker wat ijzer in zit, dat komt voornamelijk door de cacaopoeder en ijzer neemt het beste op in combinatie met vitamine C. Lekker veel fruit bij je ontbijt is altijd een goed idee, het is je brandstof, dus zwengel die motor lekker aan in de ochtend. Als je ijzerrijk eet laat je het beste je koffie en thee staan (en je dierlijke zuivelproducten, maar dat is altijd al beter ;-)), dit kan de opname van ijzer namelijk belemmeren.
Aantal personen: 1 Bereidingstijd: 5 minuten
Dit heb je nodig
1 eetlepel amandelmeel
1 eetlepel boekweitmeel
2 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepel plantaardige melk (ongezoet)
1 kleine banaan
1 theelepel bakpoeder
Zo maak je deze vegan mugcake
Doe alle ingredienten bij elkaar in een mengbeker en pureer het tot een glad en wat dikker beslag. Het moet wat dikker zijn dan een pannenkoekenbeslag, maar het is wel vloeibaar. Doe dit in een mok of kommetje én zet het 50 seconden in de magnetron op 900 watt, kijk daarna even hoe het met je cake is, want het kan zijn dat het iets langer moet, beetje afhankelijk van je magnetron. Ons advies is om dan per 10 seconden bij te draaien.
Eet het met lekker wat fruit én eventueel RAW cacaonibs, daar schreven we laatst over in onze Facebookgroep Healthy Vegan. Ze zijn namelijk heel gezond en een echte verrijking van je maaltijd!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde mugcake p.p.
Kcal: 249 Eiwit: 6,9 gram Koolhydraten: 30,2 gram Vet: 9,3 gram Vezels: 8,1 gram
Kalium: 623 mg Calcium: 55 mg Magnesium: 117 mg IJzer: 2,1 mg Fosfor: 150 mg
- Wat is PTSS en wat kun je doen? - april 29, 2023
- Bakrecept: focaccia muffins (vegan) - april 16, 2023
- Biotine voor gezond haar - april 7, 2023
Vanmorgen deze mugcake gemaakt. 15 minuten op 200 graden in de oven was inderdaad prima. De smaak was voor mij toch nog teveel banaan, is zoiets ook met een ander soort fruit te maken?
Hi Kim, bedankt voor je bericht. Goed om te horen dat het in de oven ook is gelukt. Ander soort fruit zou ik zo niet weten, maar heb wel varianten gezien waar ze iets meer plantaardige melk toevoegen en dan zonder fruit erin. Daar zou je mee kunnen experimenteren. Let wel op dat je niet direct teveel toevoegt, want anders mislukt de mugcake. Succes! Groet, Trientje