Deze heerlijke witlof-aardappelschotel is echt een feestje op tafel. Witlof is een heerlijke veelzijdige groente, je kunt er heel veel kanten mee op. Doordat witlof rijk is aan bitterstoffen heeft het een ondersteunend effect op onze lever. Het is heerlijk voor in salades, maar deze heerlijke ovenschotel wil je zeker ook niet missen. Een heerlijke combinatie van smaken die het echt de moeite waard maken om te maken.
De pecannoten maken het helemaal af qua smaak, maar zitten ook bomvol goede voedingsstoffen. Ze zijn onder meer lekker eiwit- en vezelrijk, bevatten lekker wat ijzer, calcium en zink. Stuk voor stuk belangrijke stoffen voor ons lichaam. Dit hele gerecht zit bomvol voedingsstoffen.
Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 20 minuten
Dit heb je nodig
2 flinke stronken witlof
400 ml amandeldrink
4 grote aardappelen
65 gram cashewnoten
50 gram wortel
50 gram pecannoten
5 eetlepels edelgistvlokken
2 volle eetlepels kikkererwtenmeel (aangeroerd met water tot een papje)
1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
1,5 theelepel uienpoeder
1 theelepel nootmuskaat
Peper en zeekraalzilt naar smaak
Zo maak je deze witlof-aardappelschotel
Kook de witlof voor ongeveer 4 minuten
Snij de aardappel in kleine stukjes en kook de aardappelen beetgaar, giet het water af en stamp het met een stamper fijn.
Zet een pannetje op het vuur en doe er de amandeldrink in en breng dit aan de kook.
Doe er de gerookte paprikapoeder, uienpoeder en nootmuskaat
Doe er de geweekte cashewnoten bij, pureer alles goed
Roer er dan het kikkererwtenpapje door, goed roeren zodat het een mooie dikke saus wordt.
Breng het op smaak met peper en zeekraalzilt en schep er de edelgistvlokken door. Schaaf de wortel in de lengte, zodat je mooie lange slierten krijgt.
Pak dan een ovenschaal en doe de aardappelpuree onderin, leg er dan om en om de witlof met de wortel op en giet de saus eroverheen.
Zet het dan voor 20 minuten in oven op 200 graden. Wil je een mooi bruin laagje? Zet het dan de laatste 2-3 minuten onder de grill voor een mooie kleur.
Bereid je het voor en is alles koud zet het dan 30-35 minuten in de oven.
Haal het uit de oven en strooi er dan de gehakte pecannoten over.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p. witlof aardappelschotel
Kcal 676 Eiwit 21,3 gram Koolhydraten 59,7 gram Vet 36,3 gram Voedingsvezel 14,3 gram
Kalium 1565 mg Calcium 440 mg Magnesium 178 mg IJzer 4,4 mg Zink 9,4 mg Selenium 15 ug
- Wat is PTSS en wat kun je doen? - april 29, 2023
- Bakrecept: focaccia muffins (vegan) - april 16, 2023
- Biotine voor gezond haar - april 7, 2023
Hoi, in jouw witlof-/aardappelschotel, gaan de edelgistvlokken mee de oven in maar ik las elders ook dat het niet mee-verhit mag worden. Waar doe ik goed aan?
Hi Anna, bedankt voor jouw vraag. Het klopt helemaal dat je niet de gezondheidsvoordelen hebt als je het verhit. Wij doen het in dit gerecht puur voor de hartige smaak, maar voor de gezondheidsvoordelen raden we je zeker aan er extra koud over te strooien. Lieve groetjes, Trientje