Print Friendly, PDF & Email

Wraps zijn makkelijk en lekker, zelf maken is heel makkelijk en weet je wat zo mooi is? Je kunt het vullen met wat je maar wilt! Zelf vinden we het lekker dat de wrap ook een lekkere smaak heeft, daarom doen we er kruiden in. Je kunt er ook knoflook in doen mocht je dat lekker vinden. Deze wrap met hummus, veldsla en komkommer is echt een feestje op je bord!

Wist je trouwens dat radijsjes echt heel gezond zijn? Ze zitten vol voedingsstoffen zoals calcium en ijzer. Zeker in deze zomerperiode zijn radijsjes heerlijk fris en een lekkere toevoeging aan je maaltijd of salade.

Boekweitmeel is lekker magnesium, eiwit én ijzerrijk. Niet iedereen vind de smaak helemaal geslaagd, dan kun je ook bijvoorbeeld havermeel gebruiken. Is glutenvrij écht belangrijk voor je, kies dan een glutenvrij gecertificeerde variant.

Dit heb je nodig (voor 4 wraps)

Voor de wraps

100 gram boekweitmeel
350 ml plantaardige melk (wij gebruikten amandel)
1/2 eetlepel korianderzaad
Peper en zeekraalzilt naar smaak

Vulling (hoeveelheid naar wens)

Hummus (check dit recept)
Radijs (in plakjes gesneden)
Komkommer (in lange dunne plakken gesneden)
Veldsla

Zo maak je de wrap met hummus

Meng de boekweitmeel met de plantaardige melk en voeg dan de korianderzaad, peper en zeekraalzilt toe. Doe het in een bakpan en zorg dat je het dun uitstrijkt, want als het dik is dan heb je meer een pannenkoek idee. Belangrijk is ook dat je pan echt goed heet is! Bak ze aan beide zijden gaar, herhaal dit met het verdere beslag.Laat het even afkoelen en besmeer het dan met hummus en beleg het met de lange dunne plakken komkommer, de in plakjes gesneden radijs en lekker wat veldsla. Rol het op en eet smakelijk!

Eet jezelf gezond

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This