Wrap met Mexicaanse vulling, makkelijk om te maken én tegelijkertijd heel voedzaam. Wil je gemak, dan kun je kant en klare volkoren wraps gebruiken. Zonder olie heb je deze Libanees brood (wrap).Wil je helemaal whole food en glutenvrij? Dan kun je dit recept gebruiken. Hoe je het ook maakt, het is een lekkere basis voor een voedzame maaltijd.
Je kunt linzen als vulling gebruiken, dat is het meest voedzaam. Toch horen we ook veel dat mensen graag vleesvervangers gebruiken, dat is een keuze natuurlijk en dan kun je bijvoorbeeld vegan rul gehakt gebruiken of Beyond gehakt. Voordeel van de laatste is dat het allergeen vrij is. Wij houden in het recept groene linzen aan.
Dit heb je nodig (2 personen)
2 volkoren of glutenvrije wraps
100 gram groene linzen (ongekookt gewogen)
400 gram Italiaanse groenten
1/2 avocado
2 eetlepels plantaardige yoghurt (ongezoet)
1/2 blik kidneybonen
1/2 zakje taco kruiden (bijv. Santa Marina zonder toegevoegd zout)
Zo maak je deze wrap met Mexicaanse vulling
- Kook de groene linzen volgens de verpakking
- Doe de Italiaanse groenten samen met de gekookte linzen in een pan met een laagje water (of olie als je dat gebruikt) en gaar dit voor een aantal minuten.
- Voeg dan de taco kruiden toe samen met wat water
- Voeg ook de kidneybonen toe
- Pureer ondertussen de avocado met de plantaardige yoghurt
- Smeer dan wat van de avocadopuree op de wrap en schep er de groenten bovenop.
- Je kunt eventueel met wat extra plantaardige yoghurt en een teentje knoflook een beetje knoflooksaus maken. Heel lekker voor er boven op.
Eet smakelijk!
- Boekrecensie Complexe PTSS - juni 21, 2023
- Dit zijn makkelijk en snelle vegan recepten voor als je haast hebt - april 30, 2023
- Wat is PTSS en wat kun je doen? - april 29, 2023