Print Friendly, PDF & Email

Een vegan cashewkaas zelf maken, dat was wat we graag wilden. Een vegan kaasje maken stond hoog op ons verlanglijstje, dus we gingen aan de slag. Het is geen echte kaas, omdat het geen culturen bevat. Het lijkt op een kruiden roomkaasje.

Het bleek echt een makkie om zelf een heerlijk kaasje te maken! Natuurlijk helemaal whole food plant-based, dus geen olie en geen zout, maar toch een heerlijk kaasje met maar een paar ingredienten. Cashewnoten en edelgistvlokken zijn hele gezonde ingredienten die veel voedingsstoffen met zich meebrengen. Natuurlijk is het niet verstandig om het hele kaasje ineens op te eten. Je kunt het lekker serveren bij de borrel, het is lekker op de boterham of gewoon uit het vuistje.

Al met al is het een heerlijk kaasje geworden, die het meest lijkt op een kruiden roomkaasje.
Het kaasje wordt nog wat lekkerder van smaak als je het iets langer in de koelkast laat, zo krijgen alle smaken de kans om lekker door te trekken en dat verrijkt de smaak enorm.

Dit heb je nodig

250 gram cashewnoten, weken in heet water
4 eetlepels edelgistvlokken
2 eetlepels citroensap
3 teentjes knoflook (2 theelepels knoflookpoeder kan ook)
1 theelepel nootmuskaat
Provençaalse kruiden en nootmuskaat (voor om het kaasje heen)

Tip: 1 theelepel uienpoeder er in is ook heerlijk

Wij gebruikten geen zout, maar dat kan natuurlijk wel om het wat hoger op smaak te brengen.

Zo maak je deze cashewkaas

Week de cashewnoten in heet water voor minimaal een uur
Doe de cashewnoten in een vergiet en laat het goed uitlekken
Doe dan de edelgistvlokken erbij samen met de nootmuskaat, citroensap en uitgeperste knoflook
Doe dit alles in een keukenmachine of pureer het met een staafmixer tot een lekkere grove massa
Kneed het dan in een mooi rond kaasvorm (zie foto)
Zet dit vervolgens 1,5 uur in de koelkast. Meng ondertussen de Provençaalse kruiden met de nootmuskaat, een dun laagje kruiden is voldoende.
Haal het na 1,5 uur uit de koelkast en strooi er dan de kruiden over, zoveel als je nodig bent om de hele kaas te voorzien van lekkere kruiden
Zet het daarna een nachtje in de koelkast en klaar is je kaasje!

Geniet ervan!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This