Print Friendly, PDF & Email

In december kregen we de vraag in onze Facebookgroep Healthy Vegan om een currypasta te maken die lijkt op de currypasta uit het verspakket van de Albert Heijn, de Indiase Curry Madras. In deze curry zit onder meer honing, maar ook zout en Peter heeft toen een whole food plant-based variant gemaakt.

De reacties waren heel positief en omdat het ook perfect past in de rubriek basics, plaatsen we nu ook hier deze heerlijke en makkelijk te maken currypasta. Je kunt het in verschillende gerechten gebruiken, het heeft een mild-pittige smaak. Je kunt het natuurlijk pittiger maken als je daar van houdt.

Fenegriek is een belangrijk ingrediënt in curry’s, maar helaas niet verkrijgbaar bij AH (ook bij andere winkels niet kunnen ontdekken). Bij toko’s, op de markt en winkels als Odin en Ekoplaza is het goed verkrijgbaar in zowel poedervorm als in zaadvorm, wij gebruikten de poedervorm. Kun je het niet vinden? Je kunt natuurlijk ook andere kruiden naar wens gebruiken.

Je hebt nodig voor 120 gram currypasta

1/4 theelepel kurkuma
1 theelepel fenegriek
2 theelepels koriander
1/4 theelepel paprikapoeder
3 hele dadels fijngehakt
1 kleine aardappel, fijngeraspt (50 gram)
3/4 eetlepel azijn
1/4 geraspt klein uitje (10 gram ongeveer)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 champignon, geraspt
75 ml water

Zo maak je het

Voeg de specerijen (paprikapoeder, fenegriek, koriander en kurkuma) toe aan de azijn en laat dit even 5 minuten trekken. Doe dan in een bakpan de 75 ml water en voeg het geraspte uitje en de fijngehakte knoflook toe en breng het aan de kook. Voeg nu de geraspte aardappel en het specerijen-mengsel toe, laat dit voor 2 tot 3 minuten op laag vuur binden. Daarna voeg je de fijngesneden dadels en de geraspte champignon toe en laat dit ook 1 minuut meetrekken op laag vuur. Totdat het mooi gebonden is en daarna giet je het in een mengbeker of blender en maal je het fijn met de staafmixer of blender.

Laat het afkoelen of gebruik het gelijk in de kokosmelk.
Je kunt de currypasta maximaal 4 dagen bewaren in de koelkast.

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This