Print Friendly, PDF & Email

Hempfu gebruik je als tofu, maar is niet gemaakt van soja, maar van hennepzaden. Het is super makkelijk om zelf te maken en hennepzaden zijn echt super gezond. Ze zijn heel eiwitrijk en het bevat gezonde vetten, waaronder omega 3 vetzuren. Doordat de eiwitten sterk lijken op onze lichaamseigen eiwitten zijn ze ook nog eens goed opneembaar.

Hennepzaden zijn verder heel rijk aan magnesium, ijzer, kalium en zink. Al met al hele gezonde zaadjes die ook rijk zijn aan alfa, beta en gamma-globuline en dat zijn stofjes die ons immuunsysteem helpen versterken.

Hennepzaad heeft geen psychoactieve werking zoals marihuana dat heeft, dus het is safe in gebruik. Je kunt hempfu eigenlijk gebruiken zoals je tofu ook gebruikt.

Dit heb je nodig

100 gram hennepzaden (gepelde)
600 ml water

Zo maak je het

Laat het geheel op laag vuur ongeveer 10 minuten koken
Maal het 2 tot 3 keer fijn met een staafmixer terwijl het kookt
Laat het vervolgens in een bolzeef uitlekken (vang het vocht op, dit kun je bewaren en gebruiken als hennepmelk)
Druk het dan in vorm (dikte is ongeveer 1 a 1,5 cm hoog), wij gebruikten een steekring en zet het 1 a 2 uur onder druk weg (zorg ervoor dat je het vocht af en toe af giet) Daarna kun je het verwerken Om het onder druk te zetten kun je bijvoorbeeld een glas gevuld met water gebruiken.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This