Print Friendly, PDF & Email

Zelf mosterd maken is helemaal niet moeilijk en het voordeel is dat je precies weet wat er in zit. Hou je van zoete mosterd dan kun je een dadel toevoegen, ben je meer van wat zuurdere mosterd dan laat je het weg!

De kurkuma zit er in voor de kleur, want mosterdzaadjes geeft er een grauwe kleur aan. Het is geen noodzaak om dit toe te voegen, maar de gele kleur staat wel mooi.

Dit heb je nodig

50 gram blanke mosterdzaad
100 ml appel(cider)azijn
Peper naar smaak
Optioneel: 1 verse of gedroogde dadel zonder pit en mespuntje kurkuma

Zo maak je de mosterd

Doe de appelazijn (of appelcider azijn) in een steelpan.
Voeg optioneel de fijn gesneden dadel toe.
Voeg ook het mosterdzaad toe (je kunt ook 1 mespunt kurkuma toevoegen om de mosterd iets geler te maken)
Laat alles ongeveer 1 a 2 minuten op heel laag vuur door
trekken. Doe het in een mengbeker of in een keukenmachine en maal het tot een fijne mosterd.
Als je de mosterd helemaal glad wilt hebben dan kun je de mosterdzaad beter een dag van te voren in de azijn zetten en de volgende dag de dadel toevoegen en dan glad draaien. Ook een manier is om het door een fijne zeef heen te wrijven.
Let wel op: niet alle appelciderazijn is veganistisch door het klaringsproces, de natuurtroebele vaak wel.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This