Print Friendly, PDF & Email

Zelf pastasaus maken is super makkelijk, als je biologische ingredienten gebruikt heb je op simpele wijze een lekkere biologische pastasaus.

Tomaten hebben de voorkeur om biologisch te kopen, dat komt omdat ze flink bespoten worden. Wist je dat onderzoek ook heeft aangetoond dat biologische tomaten gezonder zijn? Ze bevatten namelijk meer vitamine C en meer stofjes die chronische ziekte tegengaan. Vaak gaat er bij hitte veel voedingsstoffen verloren, maar bij tomaten werkt dit anders. Door de verhitting wordt de celstructuur van de tomaat stuk gemaakt, waardoor lycopeen makkelijker vrijkomt en ervoor zorgt dat we het makkelijker kunnen opnemen.

Lycopeen is dat stofje wat de tomaat zijn gezondheid en kleur geeft. Het is een krachtige antioxidant, welke ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Dit heb je nodig

3 tomaten
1 rode paprika
3 dikke tenen knoflook
Flinke scheut Italiaanse kruiden
2 eetlepels verse oregano
2 kleine uien (of 1 grote)

Zo maak je deze pastasaus

  1. Snij de rode paprika in reepjes,snij de ui grof, de knoflook fijn en als je grote tomaten gebruikt snij je ze het beste in vieren (of halveren kan ook)
  2. Doe er de kruiden, behalve de verse oregano, bij en zet alles voor 30 minuten op 180 graden in de oven. Na 25 minuten hebben we alles even door elkaar gehusseld met een opscheplepel, zo krijg je de sap die loslaat van de tomaten over alle ingredienten.
  3. Doe na 30 minuten alles in een blender of keukenmachine, ook de verse oregano en pureer het tot een lekkere saus.

Klaar om een lekkere pasta mee te maken, zoals deze heerlijke spaghetti bolognese met linzen.

Eet smakelijk!

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This