Print Friendly, PDF & Email

Dan is het ineens 2021, een heel nieuw jaar voor ons. Allemaal onbeschreven pagina’s die we zelf nog kunnen gaan beschrijven.
Een ding heeft 2020 ons wel geleerd, je weet nooit wat een jaar kan gaan brengen. We hopen dat 2021 ons betere dingen brengt.

De zondag soepdag blijft in ieder geval bestaan en deze week hebben we een heerlijke zoete aardappelsoep, heerlijk vers en met pure ingrediënten.
Deze soep al wat eerder maken kunnen we je zeker aanraden, zo krijgen de smaken tijd om lekker door te trekken. Want het is een heerlijk soepje met heerlijke smaken en vol gezondheid.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

500 gram zoete aardappelen
1/2 sinaasappel
3 teentjes knoflook
1 cm verse gember
50 gram prei, in dunne ringen
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom
1/2 theelepel kurkuma
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel anijszaad
100 ml kokosyog(hurt)
500 ml water
Peper naar smaak
Wil je een pittige tint: voeg dan een 1/2 Spaanse peper

Heb je niet alle kruiden of specerijen in huis, dan kun je ook kerrie gebruiken. Ook erg lekker!

Zo maak je het

Doe 250 ml water in een pan Voeg de fijngehakte knoflook, geraspte gember en dunne prei ringen toe en verwarm dit voor ongeveer 3 minuten.
Voeg nu de zoete aardappel en specerijen toe en laat dit met een deksel op de pan op laag vuur ongeveer 15 minuten doorkoken. Voeg nu de stukjes sinaasappel toe en voeg dan nog 250 ml water toe en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep. Is het iets te dik, voeg dan een beetje water toe. Breng het op smaak met peper en evt. Keltisch Zeezout Voeg de kokosyog(hurt) toe en laat het op laag vuur 1 minuut doorkoken.

Eet smakelijk!

Volg Peter
Laatste berichten van Peter Blenkers (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This