Print Friendly, PDF & Email

Zonnebloempitten spread, zoo lekker, makkelijk te maken én vooral bomvol voedingsstoffen. Zonnebloempitten zijn relatief gezien goedkoop, zeker als je het vergelijkt met andere noten en pitten en je kunt ze veel gebruiken. Zo zagen we bij de notenshop, een kilo RAW biologische zonnebloempitten voor 3,99. Dit is niet gesponsord, maar in deze dure tijden zijn dit soort tips best handig. Zonnebloempitten zitten vol vezels en eiwit. Daarnaast zit het vol ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor en vitamine E. Hennepzaad is een goede bron van omega 3, eiwit, zink, ijzer, magnesium, calcium en vezels.

Allemaal hele goede bronnen van gezonde vetten. Basilicum wordt ook wel het Koningskruid genoemd, iets wat voortkomt uit de oude Griekse tijd. Het woord ‘basileus’ koning betekent, zo kreeg het ook wel deze benaming. Zelf dachten we eerder dat het te maken had met de gezondheidskracht van basilicum, want ook daarin is het zeker een koning. Naast de heerlijke geur, zit basilicum bomvol vitamine K, vitamine C en is ook rijk aan ijzer en calcium. Doordat deze spread vitamine C en ijzer bevat zorgt dat ervoor dat de ijzer goed wordt opgenomen.

We krijgen vaak de vraag wat kan ik op mijn boterham smeren als gezond broodbeleg, nou deze spread is daar heel geschikt voor. Net als deze aardbeienspread of chocoladepasta.

Dit heb je nodig

125 gram zonnebloempitten
2 theelepels hennepzaad
1 teentje knoflook
3/4 citroen, voor sap
100 ml water
2 handjes basilicum
Zwarte peper naar smaak
1 theelepel chilipoeder

Zo maak je de zonnebloempitten spread

Rooster de zonnebloempitten in een droge bakpan of in de oven.
Doe vervolgens de zonnebloempitten samen met de overige ingredienten in een keukenmachine of een mengbeker en maal het fijn tot een lekkere spread die lekker vol van smaak is.

Tip: lekker met nog een extra blaadje basilicum er op!

Eet smakelijk!

 

Laatste berichten van Trientje Blenkers-Klein (Toon alles)

Pin It on Pinterest

Share This